A POST ABOUT SUMMER RAIN

IMG_2872.jpg

När jag skriver det här öser regnet ner därutanför fönstret. Det finns nog inget ljud jag älskar så mycket som det som uppstår när tusentals regndroppar smattrar ner mot asfalten/grusgången/gräsmattan. Speciellt om våren och sommaren när regnet väcker liv i och blandas med doftpartiklarna av vårblommor, jord och asfalt. Eller kanske den allra ljuvligaste kombinationen av dem alla: sommarregn och gula rosor. Så fort jag ser en gul ros måste jag stanna, sluta ögonen och supa in doften. På en sekund förflyttas jag till min barndoms trädgård, barfota i nattlinnet som fortfarande doftar sömn och nytvättat, står jag där i den tidiga morgonsolen med fötterna i daggvått gräs och doftar den ljuvligaste doften jag någonsin känt.

Ja, det var nog bara det jag ville skriva. Så nu vet ni - jag älskar regn! Och gula rosor. Och när vi flyttar till hus och skaffar trädgård så vet jag precis vad jag ska fylla den med.