COPENHAGEN BABY

Efter en mysig frukost framför Nyhetsmorgon i söndags tog vi våra weekendväskor och hoppade på tåget mot CPH för en miniweekend i en av våra favoritstäder. Vi hade bokat rum på superminimalistiska SP34, (vilket kanske var lite oväntat för en maximalist som mig) men vi trivdes hur bra som helst i vårt ganska lilla, väldigt minimalistiska men framför allt fräscha hotellrum. Efter att ha lämnat av bagaget på hotellet begav vi oss ut på stan och det här stället för champagne, cheeseburgare och kanske världens godaste tryffelpommes (!!). 

Last Sunday we took our weekend bags and boarded the train for a mini-Weekend in one of our favorite cities. We had reserved a room at SP34 which is a super minimalistic hotel (which may be a surprise for a self confessed maximalist like me). But we had the best time in our pretty small, minimalistic and fresh room. After leaving our luggage at the hotel we went for a stroll through the cozy streets and had lunch at this place. Cheeseburgers, champagne and the most delicious truffle chips - couldn't have asked for a better start to the weekend.

IMG_6142.JPG

Eftersom M tyvärr blivit sjuk precis innan vi åkte strosade vi tillbaka till hotellet i lugn takt och köpte med oss kaffe, tidningar och danska kanelbullar (så goda!) för lite hotellhäng.

As M unfortunately had catched a really bad cold we strolled back to the hotel and brought coffee, magazines and danish cinnamon buns for some cozy hotel lounging. 

 

. . . men innan vi nådde hotellrummet hann vi en kort tur inom Magasin där jag förälskade mig i de här godbitarna från Dune. Älskar 80-talsviben - de påminner mig om lackskorna man hade på kalas som liten. Vet inte om det är någon form av tidig 30-års kris haha eller det faktum att 80-talet kommer stort i modet igen, men vi ha ALLT i klädväg som påminner om modet när man växte upp. Tyvärr blev det inget köp då de bara fanns kvar i stl 37 - men thank god för internethandeln! ;)

. . . but before we headed to the hotel there were time for a short visit to Magasin where I fell inlove with these stunners from Dune. Just love the Eighties vibe - reminds me of the shoes I wore for partys as a girl :)

 

Utsikten från hotellrummet. Älskar köpenhamska innergårdar! // Efter ett avsnitt av Downton Abbey, x antal tidningar och en powernap var vi redo för en tur på stan igen och begav oss till Vesterbro för en middag på Kiin Kiin Bao Bao (som jag hittade via den här eminenta mat-och modebloggen).

Our cozy hotel room view. Just love Copenhagen courtyards!// An episode of Downton Abbey, x magazines and one powernap later we were ready to hit the streets again and headed to Vesterbro for dinner at Kiin Kiin Bao Bao (which I found via this eminent food-and fashion blog)

Där gick vi loss på olika sorters baos, grönkålschips, kimchi och jag firade att det var söndag med en rosa körsbärsdrink. Supermysigt ställe som varmt kan rekommenderas - inte bara för den urgoda maten utan också för den vackra inredningen. 

There we enjoyed everything from deliciously crunchy kale chips to savoury baos and kimchi. Such a cozy place - I really recommend it if you're looking for a place that serves modern asian food in stylish enviroment with a relaxed vibe.

När vi kom till restaurangen vid åtta var det fullt av liv och rörelse och inte en enda plats ledig. När vi gick vid 10 var vi de sista gästerna som var kvar och därmed lite lättare att njuta av den fina inredningen ;).

 . . . För er Köpenhamns-lovers kan ni läsa mer om vad vi hittade på under dag 2 imorgon - nu ska nämligen denna förkylda ladyn försöka bege sig ut på en promenad. Ha en fin kväll allihopa så ses vi imorgon! <3 

 

When we arrived to the restaurant there was not a single seat not taken. When we left at 10 we were the last guests left and I took the opportunity to snap this pictures of the beautiful interior. 

. . . for all Copenhagen-lovers there will be another post on what we did on day 2 tomorrow - but now it's time for this lady to take a walk. Wish you all a lovely evening.